zondag 2 november 2008

Nu toch echt over naar KDE 4.1!

Met de komst van (k)ubuntu 8.10 heb ik toch maar weer eens de stap gewaagd naar KDE. En wat schetst mijn verbazing? Het is werkelijk geweldig, plasma, widgets, echt helemaal top. Mooi, snel en erg makkelijk in gebruik. Ik heb het nu een paar weken in gebruik en ik weet zeker dat ik niet meer overstap naar GNOME! Als je eenmaal een beetje thuis bent in de werled van plasma, widgets en je raakt gewend aan de fantastische KDE programma's, is het super werken met een KDE 4.1 desktop.

Ik gebruik als dock gene tweede panel, maar de quick-launch widgetdie standaard in kubuntu 8.10 zit gebakken. Wat ook een hele handig optie is: gebruik folderview als dock voor je bureaublad. Ook folderview is weer zo'n hele handig standaard widget! 

Hier een screenshot van mijn kde4.1 desktop (kubuntu 8.10)



klik hier voor een grote afbeelding.

Het enig wat ik nu nog wil doen is de verschillende gnome applicaties vervangen door de KDE variant. Zoals Kmail ipv Evolution, Konversation ipv xchat etc. Maar zoals je ziet is mijn eerste poging te werken met kde 4.1 zeer geslaagd. Ik wen er steeds meer aan en dat maakt de weg terug naar GNOME steeds lastiger. En dan te bedenken dat dit pas het begin is van het nieuwe KDE4, ik ben benieuwd,

groeten,

Idzme