zaterdag 27 februari 2010

Windows 7 vs Vista vs Ubuntu

Er zijn al heel wat vergelijkingen gemaakt tussen Windows Vista en Ubuntu. Nu weet iedereen dat Vista niet echt een suces is geworden en dat er van Windows 7 veel meer verwacht gaat worden. OP dit moment is het marktaandeel van Windows7 al groter dan dat van Vista en de reacties zijn ook veel beter. Maar wat betekent dit voor de Linux distributie: Ubuntu?

Hier een aantal sites met vergelijkingen tussen de verschillende systemen: Oordeel zelf!!

http://www.tuxradar.com/content/benchmarked-ubuntu-vs-vista-vs-windows-7

Windows 7 vs. Ubuntu 9.10 - Strengths and weaknesses

Windows 7 vs Ubuntu

Have fun!!!

idzme

maandag 15 februari 2010

Handige websites voor Ubuntu

Wanneer je gaat beginnen met Ubuntu kan het nogal verwarrend zijn, wat is Ubuntu, wat kan ik ermee, hoe installeer ik het? is het een soort Windows? Waar kan ik de software downloaden en zijn al mijn betsanden compatible met Ubuntu.  Om voor de beginnende ubuntu gebruikers wat duidelijkheid te scheppen hier een aantal nuttige links naar websites waar je als beginner eiegenlijk niet onderuit kan:

http://sites.google.com/site/computertip/ Dit is een zeer interessante en handige site voor iedereen die met UBuntu werkt. Tips en Tricks voor alle ubuntu gebruikers!!

http://forum.ubuntu-nl.org/index.php Het Nederlandse Ubuntu Forum, hier kun je eigenlijk al je vragen stellen met betrekking tot Ubuntu. Voor de meeste Ervaren en onervaren gebruikers een MUST!! Weinig vragen die hier niet beantwoord kunnen worden.

http://www.ubuntu.com/ De homepage van de ubuntu-community, hier kun je de verschillende ISO file sdownloaden voor het installeren van Ubuntu

http://wubi-installer.org/ WUBI is de Ubuntu installer voor windows systemen. Hiermee kun je Ubuntu installeren als programma onder Windows.

Succes met Ubuntu!!