maandag 8 maart 2010

Nieuwe Screenshot Kubuntu 9.10

Hierbij een nieuwe screenshot van mijn Kubuntu 9.10 desktop. Ik heb hier webbrowser widget gebruikt als twitter client (website: http://dabr.co.uk/ ). Fullscreen

zaterdag 6 maart 2010

Kubuntu 9.10 Toch weer KDE proberen...

Ja ik weet het...ik heb al vaker de overstap gemaakt van GNOME naar KDE. In de meeste gevallen was dit na een aantal weken weer ongedaan gemaakt en was GNOME weer de keuze. De laatste keer was ik ervan overtuigd dat ik NOOIT meer KDE zou installeren...tsja....daar ga je dan..

Om de een of andere reden blijft KDE toch een aantrekkingskracht uitoefenen op mij..geen idee waarom, maar het is wel een feit. Natuurlijk ziet het er schitterend uit en het hele principe van plasma is geweldig!! Daarnaast gebruikt ik onder GNOME ook al een aantal KDE programma's die mij erg aanspreken zoals K3B, Amarok en nog een aantal.

Wat nog een bijkomend voordeel is van Ubuntu is dat het zo heel makkelijk te installeren en herinstalleren is met behoud van je /home map. De switch is dus heel snel en makkelijk te maken (anders dan bij windows). Dus ik heb de cd gebrand met Kubuntu 9.10, in de cd speler gedaan en de pc gereboot. Na zo'n 45 minuten liep Kubuntu op mijn pc met behoud van de /home map!!

Wat mij altijd erg tegenstond bij Kubuntu is het feit dat als je een panel toevoegde aan de bovenkant van het scherm (zoals gnome) je de icoontjes niet een bepaalde plek kon geven in de panel. Tot mijn vreugde merkte ik dat je in 9.10 een seperator kon toevoegen en die in breedte kan veranderen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om je icoontjes te groeperen. Nadeel 1 is dus van de baan.

Nadeel 2 was de menu structuur. Bij GNOME was ik zo gewend aan de "start"knoppen li boven met toegang tot de applicaties. Dit heb ik opgelost door een klassiek kde start menu li bovenin het panel te plaatsen en daarnaast een quickview van de folder structuur.

Het ziet er veelbelovend uit, nog geen neigingen naar GNOME gehad. KDE blijft een streling voor het oog, geen compiz nodig, alles zit standaard in KDE, errug mooi. Daarnaast heb ik het idee dat thunderbird en firefox beter integreren in kde dan in GNOME, maar dat is denk ik persoonlijk.

Nadeel? ja, tweetdeck heeft problemen met KDE, maar dat wordt vast nog wel opgelost!

zal kde dan toch een blijvertje zijn???

groeten, Idzme

fullscreen