zondag 7 november 2010

Automatische concepten

iPad of de Notion Ink Adam

Is het een hype, of een blijvertje, de tablet pc. Als je de media mag geloven is er eigenlijk maar één echte tablet pc en dat is natuurlijk de Apple iPad. Iedereen weet waar ik het over heb, iedereen weet wat je ermee kan en bijna iedereen weet hoede ipad eruit ziet.



Ik ben geen enorme apple fan, maar de hype die rond de iPad ontstaan is spreekt mij toch wel aan. Sterker nog na veel wikken en wegen stond ik op het punt er ééntje aan te schaffen.... Inderdaad, STOND ik op het punt om er  eentje aan te schaffen....

Ik ben veel op twitter te vinden en daar kreeg ik te "horen" dat er een veel beter alternatief op de markt gaat komen dan de iPad. Een beter alternatief? Hoe kan dat nou, de iPad is toch het meest fantastische apparaat wat je je maar kunt bedenken? Toch heeft de iPad ook nadelen: geen usb, geen multitasking, geen flash en ga zo maar door. Enkele van deze functionaliteiten komen er wel aan bij de nieuwe release van iOS maar toch....apple heeft z'n beperkingen.

De nieuwe telg aan het front is de Notion Ink Adam van het bedrijf Notion Ink. Dit bedrijf lanceert op 25 november zijn nieuwe Android gestuurde tablet in de USA. De Adam heeft heel veel functionaliteiten die de iPad niet heeft, zoals een camera, flash, multitasking, 2x usb aansluiting, hdmi en ga zo maar door. Enige nadeel wellicht is dat er geen 1.500.000 apps zijn voor Android.

Ik ben dus erg benieuwd naar de "Adam" en zoals ik het nu kan inschatten ga ik de Adam aanschaffen, want een ander groot voordeel tov de iPad is de PRIJS!!!



Kijk hier voor een vergelijk tussen de iPad en de Adam