zondag 7 november 2010

Automatische concepten

iPad of de Notion Ink Adam

Is het een hype, of een blijvertje, de tablet pc. Als je de media mag geloven is er eigenlijk maar één echte tablet pc en dat is natuurlijk de Apple iPad. Iedereen weet waar ik het over heb, iedereen weet wat je ermee kan en bijna iedereen weet hoede ipad eruit ziet.



Ik ben geen enorme apple fan, maar de hype die rond de iPad ontstaan is spreekt mij toch wel aan. Sterker nog na veel wikken en wegen stond ik op het punt er ééntje aan te schaffen.... Inderdaad, STOND ik op het punt om er  eentje aan te schaffen....

Ik ben veel op twitter te vinden en daar kreeg ik te "horen" dat er een veel beter alternatief op de markt gaat komen dan de iPad. Een beter alternatief? Hoe kan dat nou, de iPad is toch het meest fantastische apparaat wat je je maar kunt bedenken? Toch heeft de iPad ook nadelen: geen usb, geen multitasking, geen flash en ga zo maar door. Enkele van deze functionaliteiten komen er wel aan bij de nieuwe release van iOS maar toch....apple heeft z'n beperkingen.

De nieuwe telg aan het front is de Notion Ink Adam van het bedrijf Notion Ink. Dit bedrijf lanceert op 25 november zijn nieuwe Android gestuurde tablet in de USA. De Adam heeft heel veel functionaliteiten die de iPad niet heeft, zoals een camera, flash, multitasking, 2x usb aansluiting, hdmi en ga zo maar door. Enige nadeel wellicht is dat er geen 1.500.000 apps zijn voor Android.

Ik ben dus erg benieuwd naar de "Adam" en zoals ik het nu kan inschatten ga ik de Adam aanschaffen, want een ander groot voordeel tov de iPad is de PRIJS!!!



Kijk hier voor een vergelijk tussen de iPad en de Adam

zondag 3 oktober 2010

Xmarks.com stopt ermee!!

The world's best browser add-on, Xmarks, pulls the plug


Bij het gebruik van de verschillende browsers heb ik veel extensie's gebruikt. Toch was xmarks een extensie die ik het meest gebruikte en die ook voor mij zeer nuttig was. Xmarks synchroniseerde je bookmarks tussen verschillende PC's en verschillende browsers, iets waar xmarks uniek in is. De meeste browsers hebben op dit moment reeds een sync functie, maar die werkt alleen voor hun eigen browser, zoals Firefox of Chrome. Omdat ik op mijn werk-pc verplicht ben om IE te gebruiken en thuis firefox en de laatste tijd standaard Google Chrome gebruikte was dit de perfecte tool om je bookmarks te beheren en up to date te houden. Helaas gaan ze er dus mee stoppen en is er naar mijn idee nog geen enkele echte opvolger van xmarks, jammer!!

maandag 16 augustus 2010

maandag 24 mei 2010

Debat populair op Twitter (via nu.nl)

na het RTL debat op zondag 23 mei stond deze hastag al bovenaan de trending topics lijst op twitter.com Na een uur waren er al meer dan 10.000 berichten verstuurd met de #rtldebat hashtag. Is twitterend Nederland zeer geinteresseerd in politiek, of leent politiek zich gewoon erg goed voor Twitter? Feit is dat steeds meer politici zich op twitter begeven, al dan niet ten goede komend aan hun politieke carrière ;-) Zelf heb ik het debat via twitter gevolgd, al was dat erg lastig met zo'n 100 tweets per minuut in de timeline, maar de hoogte en diepte punten haal je er zeker uit! Wederom een erg nuttig en onderhoudende functie van twitter!!! Voor het volledige artikel op Nu.nl klik je hier

vrijdag 21 mei 2010

Het nut van Twitter?

Steeds vaker worden we geconfronteerd met Twitter, in de media, de politiek, entertainment, iedereen lijkt tegenwoordig wel een Twitter account te hebben. Met de opkomst van Twitter komen natuurlijk ook de commentaren op deze populaire micro-blogdienst. Veel mensen vinden het maar onzin dat iedereen elkaar meld dat ze naar huis gaan, gaan eten of wat dan ook. Maar het grote misverstand is dat Twitter veel meer is dan een "nutteloze boodschappen dienst". Twitter is een medium om contact te leggen met mensen die dezelfde interessen delen, een doorgeefluik van interessante links, informatie en met name nieuws. Als een soort moderne RSS feed reader kun je op de hoogte blijven van het nieuws in je regio, Nederland of internationaal. Op het gebied van ICT, Gadgets en ga zo maar door. Met de komst van de twitter-lists is het nog eenvoudiger geworden om weis te worden uit die honderden tweets die dagenlijks in je persoonlijke timeline voorbij komen.

Het nut van Twitter is goed te zien bij ingrijpende gebeurtenissen als tijdens de 4 mei herdenking of de vulkaanuitbarsting in Ijsland. Door middel van de zogenaamde hashtags kun je heel snel zoeken op bepaalde onderwerpen of gebeurtenissen waardoor je snel op de hoogte bent van het laatste nieuws.

En ja, natuurlijk worden er ook onzinnige berichten op twitte rgeplaatst, het mooie is dat je mensen heel makkelijk kunt volgen en weer ontvolgen als de inhoud van de tweets niet interessant blijkt. Al met al is Twitter iets wat je gewoon zou moeten proberen! Natuurlijk ben ik ook te vinden op mijn Twitter pagina. See you in Twitville??

idzme

maandag 3 mei 2010

Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx installed

Gisteren heb ik de nieuwste versie van Ubuntu (de 10.04 LTS) geinstalleerd op mijn desktop ("oude" p4). Na zo'n 45 minuten stond het nieuwe OS erop, geinstalleerd met behoud van de /home map (wat is dat toch een handige optie, scheelt me weer heel wat data overpompen). Mijn eerste indruk is perfect!!! Mijn ipod wordt herkent, ik kan er ook muziek op zetten via Rhythmbox. Ook werkt gwibber een stuk sneller en stabieler dan bij mijn vorige ubuntu installs. Het uiterlijk van deze versie is ook weer prachtig en met de komst van een echte movie editor (pitive) heb ik windows steeds minder nodig!! Voor meer info over de nieuwe features van deze LTS versie kijk je op deze link: http://www.ubuntu.com/products/whatisubuntu/1004features

Hier is de LTS versie te downloaden

heel veel plezier met deze fantastische Ubuntu distro!!

maandag 8 maart 2010

Nieuwe Screenshot Kubuntu 9.10

Hierbij een nieuwe screenshot van mijn Kubuntu 9.10 desktop. Ik heb hier webbrowser widget gebruikt als twitter client (website: http://dabr.co.uk/ ). Fullscreen

zaterdag 6 maart 2010

Kubuntu 9.10 Toch weer KDE proberen...

Ja ik weet het...ik heb al vaker de overstap gemaakt van GNOME naar KDE. In de meeste gevallen was dit na een aantal weken weer ongedaan gemaakt en was GNOME weer de keuze. De laatste keer was ik ervan overtuigd dat ik NOOIT meer KDE zou installeren...tsja....daar ga je dan..

Om de een of andere reden blijft KDE toch een aantrekkingskracht uitoefenen op mij..geen idee waarom, maar het is wel een feit. Natuurlijk ziet het er schitterend uit en het hele principe van plasma is geweldig!! Daarnaast gebruikt ik onder GNOME ook al een aantal KDE programma's die mij erg aanspreken zoals K3B, Amarok en nog een aantal.

Wat nog een bijkomend voordeel is van Ubuntu is dat het zo heel makkelijk te installeren en herinstalleren is met behoud van je /home map. De switch is dus heel snel en makkelijk te maken (anders dan bij windows). Dus ik heb de cd gebrand met Kubuntu 9.10, in de cd speler gedaan en de pc gereboot. Na zo'n 45 minuten liep Kubuntu op mijn pc met behoud van de /home map!!

Wat mij altijd erg tegenstond bij Kubuntu is het feit dat als je een panel toevoegde aan de bovenkant van het scherm (zoals gnome) je de icoontjes niet een bepaalde plek kon geven in de panel. Tot mijn vreugde merkte ik dat je in 9.10 een seperator kon toevoegen en die in breedte kan veranderen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om je icoontjes te groeperen. Nadeel 1 is dus van de baan.

Nadeel 2 was de menu structuur. Bij GNOME was ik zo gewend aan de "start"knoppen li boven met toegang tot de applicaties. Dit heb ik opgelost door een klassiek kde start menu li bovenin het panel te plaatsen en daarnaast een quickview van de folder structuur.

Het ziet er veelbelovend uit, nog geen neigingen naar GNOME gehad. KDE blijft een streling voor het oog, geen compiz nodig, alles zit standaard in KDE, errug mooi. Daarnaast heb ik het idee dat thunderbird en firefox beter integreren in kde dan in GNOME, maar dat is denk ik persoonlijk.

Nadeel? ja, tweetdeck heeft problemen met KDE, maar dat wordt vast nog wel opgelost!

zal kde dan toch een blijvertje zijn???

groeten, Idzme

fullscreen

zaterdag 27 februari 2010

Windows 7 vs Vista vs Ubuntu

Er zijn al heel wat vergelijkingen gemaakt tussen Windows Vista en Ubuntu. Nu weet iedereen dat Vista niet echt een suces is geworden en dat er van Windows 7 veel meer verwacht gaat worden. OP dit moment is het marktaandeel van Windows7 al groter dan dat van Vista en de reacties zijn ook veel beter. Maar wat betekent dit voor de Linux distributie: Ubuntu?

Hier een aantal sites met vergelijkingen tussen de verschillende systemen: Oordeel zelf!!

http://www.tuxradar.com/content/benchmarked-ubuntu-vs-vista-vs-windows-7

Windows 7 vs. Ubuntu 9.10 - Strengths and weaknesses

Windows 7 vs Ubuntu

Have fun!!!

idzme

maandag 15 februari 2010

Handige websites voor Ubuntu

Wanneer je gaat beginnen met Ubuntu kan het nogal verwarrend zijn, wat is Ubuntu, wat kan ik ermee, hoe installeer ik het? is het een soort Windows? Waar kan ik de software downloaden en zijn al mijn betsanden compatible met Ubuntu.  Om voor de beginnende ubuntu gebruikers wat duidelijkheid te scheppen hier een aantal nuttige links naar websites waar je als beginner eiegenlijk niet onderuit kan:

http://sites.google.com/site/computertip/ Dit is een zeer interessante en handige site voor iedereen die met UBuntu werkt. Tips en Tricks voor alle ubuntu gebruikers!!

http://forum.ubuntu-nl.org/index.php Het Nederlandse Ubuntu Forum, hier kun je eigenlijk al je vragen stellen met betrekking tot Ubuntu. Voor de meeste Ervaren en onervaren gebruikers een MUST!! Weinig vragen die hier niet beantwoord kunnen worden.

http://www.ubuntu.com/ De homepage van de ubuntu-community, hier kun je de verschillende ISO file sdownloaden voor het installeren van Ubuntu

http://wubi-installer.org/ WUBI is de Ubuntu installer voor windows systemen. Hiermee kun je Ubuntu installeren als programma onder Windows.

Succes met Ubuntu!!