maandag 24 mei 2010

Debat populair op Twitter (via nu.nl)

na het RTL debat op zondag 23 mei stond deze hastag al bovenaan de trending topics lijst op twitter.com Na een uur waren er al meer dan 10.000 berichten verstuurd met de #rtldebat hashtag. Is twitterend Nederland zeer geinteresseerd in politiek, of leent politiek zich gewoon erg goed voor Twitter? Feit is dat steeds meer politici zich op twitter begeven, al dan niet ten goede komend aan hun politieke carrière ;-) Zelf heb ik het debat via twitter gevolgd, al was dat erg lastig met zo'n 100 tweets per minuut in de timeline, maar de hoogte en diepte punten haal je er zeker uit! Wederom een erg nuttig en onderhoudende functie van twitter!!! Voor het volledige artikel op Nu.nl klik je hier

vrijdag 21 mei 2010

Het nut van Twitter?

Steeds vaker worden we geconfronteerd met Twitter, in de media, de politiek, entertainment, iedereen lijkt tegenwoordig wel een Twitter account te hebben. Met de opkomst van Twitter komen natuurlijk ook de commentaren op deze populaire micro-blogdienst. Veel mensen vinden het maar onzin dat iedereen elkaar meld dat ze naar huis gaan, gaan eten of wat dan ook. Maar het grote misverstand is dat Twitter veel meer is dan een "nutteloze boodschappen dienst". Twitter is een medium om contact te leggen met mensen die dezelfde interessen delen, een doorgeefluik van interessante links, informatie en met name nieuws. Als een soort moderne RSS feed reader kun je op de hoogte blijven van het nieuws in je regio, Nederland of internationaal. Op het gebied van ICT, Gadgets en ga zo maar door. Met de komst van de twitter-lists is het nog eenvoudiger geworden om weis te worden uit die honderden tweets die dagenlijks in je persoonlijke timeline voorbij komen.

Het nut van Twitter is goed te zien bij ingrijpende gebeurtenissen als tijdens de 4 mei herdenking of de vulkaanuitbarsting in Ijsland. Door middel van de zogenaamde hashtags kun je heel snel zoeken op bepaalde onderwerpen of gebeurtenissen waardoor je snel op de hoogte bent van het laatste nieuws.

En ja, natuurlijk worden er ook onzinnige berichten op twitte rgeplaatst, het mooie is dat je mensen heel makkelijk kunt volgen en weer ontvolgen als de inhoud van de tweets niet interessant blijkt. Al met al is Twitter iets wat je gewoon zou moeten proberen! Natuurlijk ben ik ook te vinden op mijn Twitter pagina. See you in Twitville??

idzme

maandag 3 mei 2010

Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx installed

Gisteren heb ik de nieuwste versie van Ubuntu (de 10.04 LTS) geinstalleerd op mijn desktop ("oude" p4). Na zo'n 45 minuten stond het nieuwe OS erop, geinstalleerd met behoud van de /home map (wat is dat toch een handige optie, scheelt me weer heel wat data overpompen). Mijn eerste indruk is perfect!!! Mijn ipod wordt herkent, ik kan er ook muziek op zetten via Rhythmbox. Ook werkt gwibber een stuk sneller en stabieler dan bij mijn vorige ubuntu installs. Het uiterlijk van deze versie is ook weer prachtig en met de komst van een echte movie editor (pitive) heb ik windows steeds minder nodig!! Voor meer info over de nieuwe features van deze LTS versie kijk je op deze link: http://www.ubuntu.com/products/whatisubuntu/1004features

Hier is de LTS versie te downloaden

heel veel plezier met deze fantastische Ubuntu distro!!