dinsdag 27 oktober 2009

Welkom bij de Karmic Koala Releaseparty!

header

Karmic Koala In oktober komt er een nieuwe release uit van Ubuntu, Karmic Koala of 9.10. Deze release onderscheidt zich in snelheid en pracht. Een nieuwe release moet worden gevierd! Dat doen we door overal in het land verschillende parties te houden. Daar hoor je alles over de nieuwe Ubuntu en krijg je hulp bij het installeren.

Karmic Koala betekent opstarten binnen 30 sec., mooie effecten, een systeem dat volledig naar eigen wens is aan te passen. Naast de programma's die standaard met Karmic Koala mee komen is er ook een zeer uitgebreid aanbod aan programma's zo te installeren, slechts een paar klikken.

Dat alles en dan ook nog gratis, dat is Ubuntu. Het wordt ontwikkeld door mensen die worden gedreven de wereld te laten meegenieten van het beste van Open source. Kennis die beschikbaar is, moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Op de releaseparties kunt u meer te weten komen over dit interessante besturingssysteem. U kunt presentaties bijwonen, in contact komen met andere gebruikers en hulp krijgen bij de installatie hulp.

Meer info over de release parties kunt u hier vinden: releaseparties

zondag 4 oktober 2009

Google Chrome in Ubuntu 9.04

Vandaag heb ik google chrome geinstalleerd in Ubuntu 9.04. Onder Windows xp had ik Chromium al geïnstalleerd en ik was zeer verrast over het gebruiksgemak en met name de snelheid!
Een hele mooie functie van Chromium is wanneer je een nieuwe tabkaart opent je direct een overzicht krijgt van recent bezochte pagina's



Wanneer je chrome installeert kun je heel eenvoudig de instellingen van Explorer of van Firefox overnemen.
Je kunt Goolge Chrome voor Ubuntu downloaden van deze locatie (.deb file).


groeten,
Idzme

vrijdag 2 oktober 2009

Ga toch twitteren!

Ik heb het al eerder gemeld, maar ik ben om, Twitteren is leuk, nuttig, interessant en verschrikkelijk verslavend.
Nee natuurlijk is het niet interessant om te weten dat je buurman net een boterham heeft gegeten...maar...
als je de juiste mensen volgt dan krijg je heel veel nuttige informatie. Bijvoorbeeld over Ubuntu, linux, politiek en ga zo maar door. Je kunt interessante links delen met iedereen op het web, reageren en ga zo maar door. Eigenlijk kun je twitter zien als een rss reader, chatbox en vraagbaak...

Nog geen account, maak er een aan en probeer het eens. Hier nog een aantal redenen om te gaan twitteren:
http://havemacwillblog.com/2008/05/20/ten-reasons-why-twitter-rocks/
http://michaelhyatt.com/2008/05/12-reasons-to-start-twittering.html
http://digitallabz.com/blogs/10-reasons-you-should-use-twitter.html

Mijn Twitter

Kubuntu 9.04 vs Ubuntu 9.04 in het NL!

ja, zoals de titel al zegt...we gaan gewoon verder in het Nederlands...makkelijker, sneller en voor iedereen duidelijker denk ik. Kort samengevat voor diegene die mijn (niet foutloze en veel te snel getypte) engelse stuk niet hebben kunnen ontcijferen:
Zoals zo vaak was ik begonnen met sudo-apt get install kubuntu-desktop in te geven in mijn gnome pctje. En iedere keer wanneer ik KDE opstart denk ik WAUW dit ziet er super gelikt uit, en dat klopt...KDE ziet er echt super mooi uit! Na een week of twee met kde gewerkt te hebben komen de twijfels...nautilus is toch handiger dan Dolphin....en de menu opbouw is toch wel overzichtelijker bij gnome....

en dan, zoals vaker is gebeurd toch maar weer de ubuntu cd erin (wat gaat die installatie toch handig) opnieuw installeren van ubuntu 9.04 met behoud van de /home map en voila....nieuwe clean ubuntu Gnome install :-)

en dan gebeurd datgene wat voor mij duidelijk maakt dat GNOME het is voor mij:
Na het inloggen in dat mooie nieuwe ubuntu inlog scherm, start de GNOME desktop op.....
aaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh........een zucht van verlichting is te horen van achter mijn pc, de rust van GNOME is toch wat ik zoek...duidelijke structuur, gene drukke widgets, hoe mooi ze ook zijn...pidgin, Nautilus en ook thunderbird en firefox zien er beter uit in GNOME.

dus KDE is mooi, maar haalt het voor mij niet bij GNOME :-)
screenshot van mijn desktop
groeten Idzme