zaterdag 28 juni 2008

Minime (kde) - PClinuxOS

Vandaag heb ik de kde versie van Tinyme geinstalleerd in Virtualbox, Minime. Deze op PClinuxOS gebaseerde mini-distro werkt qua installatie gelijk aan die van Tinyme. Nadeel is dat de netwerkverbinding niet automatsich geconfigureerd wordt. Dit is geen probleem om zelf te installeren, maar toch, je moet het wel even doen. Verder is deze distro zeer compleet en snel, wanneer je voorkeur uitgaat naar KDE, is deze distro wellicht een goede optie als vervanger voor distro's als Tinyme en Puppy linux. De standaard browser is Knqueror, maar je kunt via apt-get in de terminal of via de uitstekende package manager firefox en andere applicaties installeren.

Kortom een prima distro, die net als tinyme mijn voorkeur heeft boven puppylinux ivm de aanwezigheid van het zeer handige en sterke apt-get (package manager). Dit is dus zeker een hele goede KDE mini-distro! Kijk hier voor de grote afbeelding. Minimi is hier te downloaden. Voor meer informatie over Minime kijk op distrowatch.com of op de site van PCLinuxOS

minime-kde

1 opmerking:

  1. :O Dat ziet er mooi uit...ziet er een beetje uit als Damn Small Linux...die heeft ook zo'n zwart Vista-achtig thema en ook een dergelijke wallpaper erop.

    BeantwoordenVerwijderen