woensdag 7 mei 2008

Mini-distro's: Puppy Linux

Puppy linux is een iets grotere distro dan DSL (versie 4.0 is 87MB). Puppy linux ziet er iets moderner uit dan DSL en is ook een zeer complete distributie. Met tekstverwerkingsprogramma, imageviewers, vnc, etc. Puppy werkt ook via de zogenaamde live-cd. Je kunt je pc booten via deze cd en Puppy kan zelfs volledig laden alleen in het RAM geheugen van de PC. Daarnaast kan puppy booten van een usb-stick, zodat je altijd een versie van jouw puppy op zak hebt. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je pc kan booten van USB. De standaard window manager van Puppy is JWM, ook kun je voor puppy Icewm gebruiken waardoor je heel wat mooie thema's kunt gebruiken om puppy linux te "pimpen". Op deze pagina kun je ezpup downloaden waar een heleboel mooie thema's inzitten (gebruikt Icewm). Wel goed om te vermelden is dat je bi pupy linux altijd root bent, wel oppassen met wat je doet dus! Maar voor de gewone gebruiker zal dit weining tot geen problemen opleveren (in windows ben je namelijk ook altijd root)

1 opmerking:

  1. Ik vind puppy een aardige distro, je kunt er tamelijk veel mee, bv geluid opnemen van de line-ingang. Tevens kun je de dvd gebruiken als harde schijf; bij het verlaten vraagt puppy automatisch of je de sessie wilt bewaren, zo hoef je instellingen en data niet telkens opnieuw in te lezen.
    Als je wilt kun je puppy op de harde schijf installeren, zowel als aparte partitie maar ook in de windowspartitie. Dat alles met een redelijke mate van gebruiksvriendelijkheid en een prima engelstalig forum.

    BeantwoordenVerwijderen